tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mein talo

Mei on tehnyt paperitöitä koko kesän. Ensin piti tehdä kaupat uudesta talosta ja saada vanha myytyä. Sitten olikin mukavaa tehdä piirustukset uuteen taloon. Nyt ne näyttävät olevan valmiina ja remontti voi alkaa. 



                 Onneksi on  talon väreihin sopivat lukulasit.

   - Heh heh niin kai, mutta mitäs sitten kun aloitetaan talon maalaus....?? 



Mei vaihtoi työvaatteet päälle ja ryhtyi toimeen. Ensimmäiseksi hän ruuvasi ikkunoiden alla olevat paksummat ikkunalaudat irti. Ikkunat ovat nyt paljon sirommat, mutta seinät kyllä tarvitsevat pakkelia ja uutta maalia. 



Seuraavaksi lautapino sisälle. Mei osaa homman, koska oli vuosi sitten kesätöissä sahalla. Siellä tuli kannettua lauta jos toinenkin  ja pinottua monenlaisia lautoja, rimoja  ja pattinkeja. 


Laudat ovat sisällä ja siistissä pinossa yhdessä hujauksessa. Vielä vilkaisu piirustuksiin ennen nukkumaan menoa. 


Makuuhuone on remontin ajan sisustettu vaatimattomasti, mutta eipä muuta tarvitakaan kuin kannu raikasta vettä, hyvä kirja ja pehmeä patja. 



sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Sisustusta

Kirjahyllyn kirjat, eteisen naulakko ja portaiden vieressä oleva laukku ovat viime vuoden joulukalenterivaihdosta saatuja. 

Lotta ja Peik lähtivät paahtavan kuumana kesäpäivänä vilvoittelemaan sisustusliikkeeseen. Sieltä löytyi olohuoneeseen kirjahylly, joka on lähes samaa sävyä kuin sohva, 





                               Keittiöosastolta löytyi seinäkoukkuja kattiloille. 



Eteiseen löytyi kaunis naulakko, mutta kenkähylly unohtui kokonaan. 




sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Remontti on valmis!

Tälle päivälle oli ihan muita suunnitelmia, mutta niiden peruunnuttua aloinkin maalata Lotan ja Peikin taloa ulkopuolelta. Juuri sopivaa  hellepäivän puuhaa. Samantien tein muitakin puuttuvia viimeistelyjä ja kun ilta alkoi viilentyä, oli talokin valmis. 




Halusin ulkoseiniin kivitalon pinnan ja netistä löytämäni ohjeen mukaan päällystin seinän ensin servettipaperilla, joka meni ryppyyn ja sitten maalasin akryyliväreillä päälle. Katon maalasin myös akryyliväreillä. 




Talo on remontoitu sisältä ja ulkoa ja keittiössäkin on viimein lattialistat. Taloon tulee varmaan vielä yhtä ja toista, mutta asukkaat ovat tyytyväisiä kun saavat vihdoin asua valmiissä talossa. 


keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kisut

Kaksi nälkäistä kulkukissaa on pyörinyt jo monta päivää talon nurkissa. Välillä on näkynyt  utelias kissan pää ja välillä vain hännän vilahdus. Lopulta  kissat uskalsivat pujahtaa oven raosta sisälle..


-No ohhoh! Mistäs nuo ilmestyivät?


-Kylläpä lämmin maito maistuu kisuille. Ne taitavat olla kovin nälkäisiä.



Naapureilta kysellen selvisi, että kissat olivat jo pitkään kuljeskelleet kodittomina ja majailleet milloin missäkin, viimeksi Mein ostamassa keltaisessa talossa. Lotta ja Peik liikuttuivat kovin kissojen kovasta kohtalosta ja päättivät tarjota niille kodin. 

Kissojen onneksi Lotta oli juuri liittynyt lähikadun käsityökerhoon ja innostunut hieman virkkaamaan. 




 -Seuraavaksi virkkaan kisuille oman sängyn. Eteinen voisi olla hyvä paikka sille..


...ei vaan lämmin takanedusta on kuitenkin parempi.